THIS SITE IS UNDER CONSTRUCTION

Sunday, December 20, 2009

we- initiate by KENTANG GORENG





BAHAN2
kentang
kiub pati ape2


CARA2
  1. bersihkan kentang 
  2. rebus kentang 
  3. dalam rebusan, letak aje pati ape2 korang nk,saje je nk perisa,x letak pon x pe{kenape rebus?sbb bile rebus kan,korang x yah nk goreng lame2,so,minyak pon x diserap banyak2}
  4. sekejap je,jgn lame2 sgt.x nk lembik2.sbb nanti nk goreng atas api
  5. lepas tu,keluarkan,potong empat,atau potong tebal2,sbb tebal2 lagi bes rupenye 
  6. goreng atas minyak sederhana besar(x perlu risau x empuk sbb td kan da rebus)
  7. da kekuningan,angkat,tos ,dan letak atas tisu yg serap minyak
  8. nk sedap, gaulkan serbuk cili,serbuk kari dan garam,pas tu tabur atas kentang goreng..SEDAPP
hai2
selamat datang,AHLAN WASAHLAN YA HABIBI
huhu.
ini baru permulaan beb
bkn wa x reti masak
hoho
cube la kentang goreng ni
idea ni diinitiatekan dari kentang goreng aisyah harun
sedap woo
dulu aku wat kentang goreng,aku potong kecik2
tp aisyah wat potong besar2,sedap rupenye potong besar2 ni
mcm wedges gitu
da lepas wat first time hari tu,everytime aku wat kentang goreng ni
try lah,InsyaAllah korang mmg x dpt nk hidangkan kentang goreng ni
sbb,tgk2 da abez,dimakan oleh tukang masak sendiri





 
 

4 comments:

Anonymous said...

testing2..huu

Anonymous said...

testing2..

Anonymous said...

sdasdasdasdas

Anonymous said...

aisey...